Terug

★ 9,6 BEOORDEELD DOOR KLANTEN ★

Gobelin stoffen met prints (86)

Wilt u goedkope gobelin stof gaan kopen of bent u nog aan het oriënteren? Te gebruiken als gobelin meubelstof, kussens, tassen en lampenkappen. De stof is verkrijgbaar met bloemen, rozen, dieren en nog veel meer!

Filters

Gobelin stoffen met prints

Wat is gobelin voor stof?

Gobelin stoffen zijn stevige, zware en dikke stoffen. Gobelin stoffen hebben een wat stuggere structuur, omdat de stoffen geweven zijn. De patronen op de stoffen worden aangebracht door een weeftechniek en worden dus niet gedrukt of geborduurd. Dit maakt de stoffen uniek in hun soort en stevig van kwaliteit. Onze gobelin stoffen kunnen een wisselende samenstelling hebben van katoen, acryl en polyester. In onze webshop kunt u bij de omschrijving van de stof zien welke samenstelling van toepassing is. De gobelin stoffen zijn standaard 140 cm breed en bevatten een rapport (bedrukking) van 64 cm die zich iedere keer herhaalt.

Gobelin heeft een hele oude ontstaansgeschiedenis. Vroeger werd gobelin voornamelijk gebruikt als wandkleed of tapijt. De kleden werden gemaakt met wol en zijde en werden met de hand geweven. De combinatie van beide zorgde ervoor dat het een zeer kostbaar product was. Door de jaren heen is het productieproces veranderd, er zijn rollen stof ontstaan en de stof is betaalbaarder geworden. Nog steeds heeft de stof een luxe en dure uitstraling door de weeftechniek.

Waar kunt u gobelin stof voor gebruiken?

Door de hoge kwaliteit draden en de weving ontstaat er een dikke stevige stof die niet gemakkelijk slijt. Hierdoor is de stof geschikt voor o.a. het bekleden van meubels. Gobelin stof is uitermate geschikt voor decoratieve doeleinden. Zo kunt u de stof gebruiken voor het maken van kussenhoezen, servetten, tafelkleden, tafellopers, lampenkappen. Voor het maken van kussenhoezen hebben we ook speciale kussenpanels (van gobelin stof) op onze website staan met daarop een Volkswagen bus of hertenkop. Het is mogelijk om gordijnen van de stof te maken. Houd er echter rekening mee dat de stof een stuggere kwaliteit heeft waardoor hij minder soepel plooit.

De laatste tijd maken veel mensen gordijnen voor hun camper of caravan van gobelin stof. De gobelin stof is niet 100% verduisterend, maar door de dichte weving laat de stof niet veel licht door. Daarnaast zorgt de mooie bedrukking van de gobelin stof voor een leuke aankleding in uw caravan of camper. Zoals hierboven al even benoemd is leent de stof zich erg goed voor stoelbekleding en meubelbekleding. Naast decoratieve doeleinden kan de gobelin stof ook gebruikt worden voor het maken van tassen, jassen of een gilet. De stof wordt bij ons ook veel afgenomen voor het maken van carnavalsoutfits of dierenmanden. Zo hebben wij speciale gobelin stof bedrukt met katten of honden waar u bijvoorbeeld een mandje of kussen van kan maken. Decostoffen heeft een uitgebreid bedrukt gobelin assortiment. Zo vind u gobelin stof met een pauw, rozen, vissen, boeken, Volkswagen busjes, tropische printen, bloemen en nog veel meer.  

Onze gobelin stof heeft het duurzame OEKO-TEX keurmerk

Decostoffen vindt het belangrijk om een bijdrage te leveren aan duurzaamheid. Wij zijn er dan ook trots op dat onze gobelin stoffen het duurzame keurmerk OEKO-TEX bezitten. Dit keurmerk laat zien dat er geen schadelijke stoffen voor het milieu en onze gezondheid zijn gebruikt bij het productieproces. Er worden strenge eisen gesteld voor het verkrijgen van dit keurmerk, daarnaast worden de eisen ook streng gecontroleerd. Er wordt niet alleen gekeken naar de afwezigheid van schadelijke stoffen, maar ook naar de hygiëne van de werkplek en de werkomstandigheden van de medewerkers.

Onderhoud van de stof

Gobelin stof kan in de wasmachine gewassen worden op 30 graden Celsius. De gobelin stof mag niet gecentrifugeerd worden en kan niet in de droger. Het is niet nodig om de stof voor gebruik te wassen. Mocht u de stof waterafstotend willen maken dan is het mogelijk om de gobelin stof te impregneren.

Lees meer Sluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Decostoffen 9,6 / 10 - 464 Reviews @ Trustpilot