Terug

★ Bekijk onze beoordelingen op Trustpilot ★

Velvet & Velours stoffen met digitale prints (53)

Velvet stof is een glanzende stof met een luxe uitstraling. Fluweel is de Engelse benaming van velvet. De velours, velvet en fluwelen stoffen zijn heerlijk zacht van kwaliteit en perfect voor nieuwe gordijnen of als meubelstof.

Filters

Velvet & Velours stoffen met digitale prints

Velvet stof kopen

De benamingen velvet, fluweel en velours worden regelmatig door elkaar heen gebruikt. Maar wat is velvet stof nu eigenlijk? Velvet is een glanzende stof met een luxueuze uitstraling, waardoor er gelijk een andere sfeer in je interieur wordt gecreëerd. 

Het is een luxe geweven stof met zachte, soepele en glanzende kenmerken. Door de digitale print opdruk ontstaat er een prachtige kleur dynamiek op de velvet stof. De korte haartjes zorgen voor een glanzende oppervlakte, zachte grip en een heerlijk zachte stof. De stof is perfect als velvet meubelstof of voor nieuwe gordijnen. De velvet stof is verkrijgbaar in een bloemen motief, jungle, panterprint, brokaat enz. Bekijk hier onze #1 bestseller bloemen stof

Velvet is de Engelse benaming voor fluweel. Fluweel en velvet zijn dus dezelfde stoffen met dezelfde kenmerken. Tegenwoordig wordt de Engelse term velvet vaker gebruikt ter benaming van meubels, kussens, gordijnen en kledingstukken.

Velours stof: wat is het verschil met velvet stof? 

Velours en velvet stoffen lijken op elkaar. Velours is de Franse benaming voor Fluweel stof. Hierdoor ontstaat het vermoeden dat de twee stoffen op elkaar lijken, maar er zit wel degelijk een klein verschil in de beide stoffen. De velours stof is namelijk een zwaardere en dikkere stof ten opzichte van fluweel. 

De lussen die door de velours stof worden gehaald kunnen zowel geweven als gebreid worden. Vervolgens worden de lussen losgesneden, getrokken of geruwd. Dit zorgt ervoor dat de stof minder glanzend is dan fluweel. De velours stoffen zijn gemaakt van een polyester vezel en zijn daardoor warmer dan een katoenen stof. 

Fluweel stof bestellen

Vroeger was Fluweel alleen geschikt voor rijke mensen, gelukkig is daar tegenwoordig verandering ingekomen! De fluwelen stoffen werden vroeger gebruikt voor kostbare kledingstukken en meubelbekleding. Fluweel ontstaat, doordat er lusjes door de stof heen worden geweven. De lusjes worden vervolgens aan de bovenkant open geknipt, waardoor er zachte ‘haartjes’ tevoorschijn komen. 

De fluwelen stof verandert lichtjes van kleur wanneer je over de stof heen aait. Als de haren van de stof rechtop staan heeft het een wat diepere kleur dan wanneer de haren van de stof platgedrukt zijn. Dit wordt ook wel de ‘vleug’ genoemd en dit geeft de fluwelen stof een luxueuze uitstraling. 

Meubelstof velours of als velours gordijnstof

De velours stoffen zijn geschikt voor het bekleden van een poef, meubels, lampenkappen, een stoffen schilderij met bloemen motief enz. Gebruik de luxe stoffen voor kussens of voor velours gordijnen met print. Doordat de velours stoffen dicht geweven zijn, kunnen de stoffen worden gebruikt voor gordijnen. De stoffen zijn niet 100% verduisterend, maar laten veel minder licht door dan bijv. een katoenen stof. 

Onderhoud van de stof en fluweel impregneren

De velvet stoffen kunnen gewassen worden op 30 graden Celsius. De velvet stof mag niet gecentrifugeerd worden en is ook niet geschikt voor de droger. Je kunt de stof het beste nat ophangen en laten drogen. De stof kan worden schoongemaakt met behulp van een stoomapparaat of een zachte borstel.

U kunt de fluweel stof ook impregneren, zodat de stof minder vaak gereinigd hoeft te worden. Houd er rekening mee dat de stof nooit 100 procent waterafstotend zal worden, omdat de stof hoogpolig is en de vezels niet volledig gesloten kunnen worden.

Lees meer Sluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Decostoffen 4,8 / 5 - 632 Reviews @ Trustpilot